4 Μαρ 2010

ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ...

Η παρακάτω ιστορία είναι βασισμένη εξ'ολοκλήρου σε αληθινά γεγονότα.Η αφήγησή της μοιράζεται και ολοκληρώνεται μέσα από τρεις οπτικές γωνίες.


Την ήθελε αυτήν την δουλειά η Κάλλη.Φαινόταν σε όλο της το είναι,το βλέμμα της, την στάση της,τους ανθρώπους που συναναστρέφονταν για να την κατακτήσει.Δεν ανέχονταν να δουλεύει άλλο στο μαγαζί για ρούχα και τα σαββατοκύριακα σε καφετέρια για να κερδίσει τα προς το ζειν!
Έβλεπε την φίλη της αδερφής της, την Κωνσταντίνα να πηγαίνει διακοπές με το οικογενειακό σκάφος σε κυκλαδίτικα νήσια και να ξεσηκώνει την αδερφή της την Ρηνόπη να την ακολουθήσει,να φοράει πανάκριβα συνολάκια και όμως όλα να τα μοιράζεται με τους φίλους της,χάρη στις γνώσεις και τις επιλογές της,δεν της έλειπε τίποτα,ποτέ!
Η Κάλλη όμως ντρεπόταν να της ζητήσει μια ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο,να το παραδεχτεί ευθέως.Ευτυχώς για εκείνη η Κωνσταντίνα ήταν αυτοκόλλητη με την εξ'αίματος αδερφή της,περνούσαν όλη την ημέρα μαζί,στο οικογενειακό τους μαγαζί,ένα αναψυκτήριο στην καρδιά της Αθήνας,πότε πότε η μία στο σπίτι της άλλης και ας μην υπάρχει σύγκριση ως προς την αισθητική της μίας οικογένειας από της άλλης.
Από τη μία,σπίτι μικρό και ευρύχωρο με αγάπη όμως στην εστία του.Από την άλλη,οικία ευρύχωρη με όλες τις ανέσεις,πισίνα,χαμάμ,ατελειώτες συζητήσεις μεταξύ τους,εξομολογήσεις,προσφορά,η κοινοκτυμοσύνη σε όλο της το μεγαλείο.Η Κωνσταντίνα ήταν πολύ δοτική σαν άνθρωπος.Ζεστή,καλλιεργημένη,φιλόξενη,αληθινή.Ότι λάμβανε,το μοίραζε.Η πνευματική της γνώση ήταν διάπλατη.Συνεχώς τους διατυμπάνιζε πως ότι είχε σαν δώρο το πρόσφερε και σε άλλους.Σύμφωνα με το νόμο της δεκάτης,ότι καλό σου εξασφαλίζει το σύμπαν πρέπει να μοιράζεις το 10% σε όποιον το είχε ανάγκη.Γι'αυτό και ο Θεός,θυμόταν πάντα την διεύθυνσή της,και της έφερνε τα θαύματα.Είχε σωστή καθοδήγηση,ανθρώπους να την αγαπούν,να την συμμερίζονται,αφθονία σε όλα τα επίπεδα,έναν έρωτα με έναν άνθρωπο ευαίσθητο,δοτικό,γλυκό και χαρισματικό που την λάτρευε και στην ουσία χάρη σε εκείνον ο οποίος έμενε πάνω από την καφετέρια της Ρηνόπης,συναντήθηκαν οι δύο φίλες.

Την έβλεπαν όλοι την αγάπη και την χαρά της για την ζωή και τον κόσμο γύρω της,μέσα της,κοντά της!Το έβλεπαν και οι δύο τους και η Ρηνόπη και η Κάλλη και ήθελαν κάτι να κάνουν για να το αλλάξουν.Η ζυγαριά στην εύνοια της τύχης της φίλης τους έπρεπε με κάθε μέσο, να γύρει λίγο προς και αυτές. Μέσω λοιπόν της αδερφής ζήτησε από την Κωνσταντίνα μια θέση στην οικογενειακή της επιχείρηση.Δεν ήταν η πρώτη φορά που της ζητούσε κάποια χάρη.Άτυχη στον έρωτα σαν ήταν, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον αρραβωνιαστικό της και μέσω πάλι της Ρηνόπης ζήτησε τη μεσολάβησή της για εύρεση νομικού προσώπου για να ασκηθεί μήνυση σε αυτόν και να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Με το βιογραφικό σημειώμα στα χέρια,εκείνη ως ρομπότ των επιλογών τους,έπιασε τον διευθυντή της στην δουλειά γιατί ήτανε ορθό να τιμάται η όποια ιεραρχία και του ζήτησε να προσληφθεί η φίλη της η Κάλλη.Μια τέτοια χάρη δεν ήταν αμέσως εφικτή.Ο πατέρας της,το αφεντικό της, δεν επέτρεπε την πρόσληψη κανενός ως μέλος στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας.
Είχε κάποια ανασφάλεια για τον νόμο της απαγόρευσης των καπνικών προϊόντων της κυβέρνησης
και δίσταζε να απασχολήσει νέα άτομα στο δυναμικό της επιχείρησης.Έτσι το θέμα πάγωσε.Η Ρηνόπη δεν είχε ρωτήσει απολύτως τίποτα για το μέλλον της αδερφής της.Δεν την αφορούσε άλλωστε.Ήταν το τρίτο πρόσωπο αυτής της υπόθεσης.Η Κάλλη όμως,μιας και πλησίαζαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και χρειαζόταν κάποιο εισόδημα για να αγοράσει δώρα για τα μέλη της οικογένειάς της και επειδή έβλεπε το όνειρό της,την θέση της υπαλλήλου να ξεθωριάζει ως υλοποίηση,κινητοποίησε την αδερφή της να ενδιαφερθεί για την ίδια της την πορεία αντί να πράξει εκείνη τα δέοντα! Έτσι τηλεφώνησε στην Κωνσταντίνα για να μάθει αν υπήρχε κανένα νέο με την υπόθεση.Τέσσερις αναπάντητες βρήκε στο κινητό της μόλις τελείωσε την συζήτηση με τον πατέρα της.
Όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν σε διακοπές και δεν τον πήρε τηλέφωνο να του μιλήσει λόγω οικογενειακής σύρραξης με την μητέρα της.Κάλεσε την Ρηνόπη να μάθει λοιπόν τον λόγο της επίμονης προσπάθειάς της να την βρει.Αφού ενημερώθηκε ότι η αδερφή της δεν είχε θέση προν στιγμή στην επιχείρηση όπως και όλοι όσοι καταχωρούσαν κάποιο βιογραφικό,χωρίς να σκεφτεί, άφησε όλο το μίσος,την κακία και τα απωθημένα να βγουν στην επιφάνεια κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους.Η Κωνσταντίνα ορθώς δεν μίλαγε κατά την λεκτική αυτή επίθεση απλά αφουγκραζόταν όλες τις ανασφάλειες που μοιράζονταν εξ'αίματος τα δύο αυτά κορίτσια.Της είπε λοιπόν ότι δεν φέρθηκε σωστά στην αδερφή της αλλά ανέντιμα,αφού αν εκείνη χρειάζονταν μια θέση εργασίας εκείνη θα σκίζονταν να βρει ακόμη και αν έπρεπε να μιλήσει με κάποιον που την είχε πληγώσει προκειμένου να εξασφαλιστεί εκείνη.

Εκ του ασφαλούς βέβαια μιας και η Κωνσταντίνα απασχολούνταν και ζούσε από πόρους 4 διαφορετικών καταρτίσεων.Είναι Υπάλληλος και εργοδότρια σε διαφημιστική εταιρία,θεραπεύτρια και δασκάλα της ολιστικής ενέργειας ρέικι,εξωτερική συνεργάτης σε εταιρεία φυσικών προϊόντων ομορφιάς,ηθοποιός και εκκολαπτόμενη συγγραφέας.
Ότι έπρεπε από την πρώτη στιγμή να καλέσει τον πατέρα της και ας είναι η σχέση τους διαταραγμένη,και ότι όταν ήθελε να δανειστεί το σκάφος για να πάνε στην Σύρο όλοι παρέα να βρουν το σύντροφό της Κωνσταντίνας-τον γείτονά της εν ώρα εργασίας-που δούλευε ως DJ σε νυχτερινό μαγαζί, τον είχε βομβαρδίσει στις κλήσεις τον πατέρα της ενώ για την αδερφή της αδιαφορούσε.

Αυτό το τηλεφώνημα και το παράπονο,σφράγισε την σχέση της Κωνσταντίνας και της Ρηνόπης και δεν ξαναμίλησαν μέχρι να προσληφθεί η Κάλλη στην οικογενειακή της επιχείρηση.
Κατά την ψυχολογία,η όποια λεκτική επίθεση που δέχεσαι,που σε επηρεάζει και σε καταρρακώνει είναι αποτέλεσμα ανίχνευσης προσωπικών βιωμάτων στη ψυχή σου ενώ ότι σε κρατάει αδιάφορο απλά δεν υπάρχει ως βίωμα και συμπεριφορά μέσα σου.
Αποφάσισε λοιπόν η Κωνσταντίνα να βγάλει λανθασμένη την συμπεριφορά της Ρηνόπης στο πρόσωπό της και να εναποθέσει το βιογραφικό της σημειώμα πρώτο πρώτο σε περιόδο ακροάσεων,έβαλε μια φίλη της λοιπόν να επικοινωνήσει με την Κάλλη ώστε να έρθει για συνέντευξη.Όταν την πήρε τηλέφωνο εκείνη να την ευχαριστήσει, η Κωνσταντίνα προσποιούνταν την αδιάφορη και ότι απλά είχε φτάσει η ώρα και ότι από μεριάς της δεν αναμείχτηκε σε αυτό το αποτέλεσμα.Την ειδοποίησε κρυφά-όταν της εκμυστηρεύτηκε ο διευθυντής της ότι είναι κατάλληλη για την θέση-για να το μάθει από εκείνη πρώτα και ύστερα δια στόματος του.
Την επόμενη μέρα κιόλας όπως είχε προβλέψει η Ρηνόπη θα έπρεπε λογικά να την συγχαρεί για την καλή της πράξη και όντως έτσι έπραξε.
Την είχε χρησιμοποιήσει κανονικά την Κωνσταντίνα αλλά και εκείνη αποφάσισε ότι έπρεπε να το απολαύσει αυτό το παιχνίδι χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα για να προάγει τον όρο της σωστής φίλης στα μάτια της Ρηνόπης.

Η φιλοδοξία που εδρεύει στα κατώτερα στρώματα της υπερηφάνειας,παίζει περίεργα παιχνίδια......

8 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Εκεί που δεν το περιμένεις..
να αποζητάς κάτι μέσα από κάτι άλλο και να το παίρνεις, καμιά φορά και χωρίς να σκέφτεσαι τα μέσα. .

Aurangel είπε...

@Hfaistiwnas

Καλημέρα καλό μου!
Δυστυχώς η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή!
Κανονικά δεν θα έπρεπε να την βάλω στο ιστολόγιο ως θέμα γιατί δηλώνω την εμπάθειά μου.
Όμως οφείλω να προειδοποιήσω όποιον πρόκειται να την διαβάσει για να έχει το νου του!
Οι φίλοι που συμφωνούν σε όλα μαζί σου κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να ζητήσουν ή να διεκδικήσουν πράγματα από σένα!
Όπως επίσης,οφείλουν να σε κοιτάζουν στα μάτια-στην καρδιά-και όχι στην τσέπη!

Λάβε γνώση,ότι όλο αυτό ξεκίνησε το Δεκέμβριο και τελειώσε την 1η Μαρτίου ως πλοκή!Μιλάμε για 2-3 μήνες!

Την συνέχεια,ούτε που την φαντάζεσαι.....

Καλό σαβ/κο!

BUTTERFLY είπε...

Κακος συμβουλος η ζηλεια....

Hfaistiwnas είπε...

Δεν θέλω να το σκέφτομαι..

Aurangel είπε...

@BUTTERFLY
Καλησπέρα καλό μου!
Η ζήλεια μαζί με τη φιλοδοξία,επιφυλάσσουν τα χειρότερα αποτελέσματα.

Ξαναμπές από την Δευτέρα για την συνέχεια της ιστορίας!
Καλό σαβ/κο!

Aurangel είπε...

@Hfaistiwnas

Άστα καλό μου!
Εγώ που το βίωσα να δεις!!!
φιλιά πολλά!

Y. K. είπε...

να μη στενοχωριεσαι.και τετοιους ανθρωπους να τους κρατας σε αποσταση.

καληνυχτα, φιλια και να προσεχεις

Aurangel είπε...

@άλις
Καλώς το κοριτσάκι μου!
Η αλήθεια είναι ότι κάθε αρνητικό γεγονός που συμβαίνει στον καθένα διανύει στάδια επεξεργασίας.
Πέρασα από την λύπη στο θυμό και σίγουρα θα φτάσω στην εκδίκηση!
Ελπίζω να με ακούει ο Θεός και να μην οπλίσει τα δικά μου χέρια ή δώσει νόημα σε λέξεις για να χαρακτηρίσω ανούσιους ανθρώπους.
Είμαι πολύ καλά πάντως.
Το έμαθα καλά το μάθημά μου!
Σ'ευχαριστώ πολύ που πέρασες!