18 Απρ 2011

ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΟΥΛΙΑΟι άνθρωποι στις σχέσεις τους μπορούν να παρομοιαστούν με δύο αντικριστούς τοίχους. Κάθε τοίχος είναι διάτρητος από πολλές μικρές τρύπες στις οποίες φωλιάζουν άσπρα και μαύρα πουλιά. Τα μαύρα πουλιά είναι αρνητικές σκέψεις και μοχθηρές λέξεις ενώ τα άσπρα πουλιά είναι αγαθές σκέψεις και καλές λέξεις.
Τα άσπρα πουλιά εξαιτίας του σχήματος και του μεγέθους τους μπορούν να μπαίνουν μόνο στις τρύπες που είναι για τα άσπρα πουλιά. Το ίδιο ισχύει και για τα μαύρα! Τώρα, ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν δύο άνδρες που πιστεύουν πως είναι εχθροί. Ας ονομάσουμε τον έναν Γιουσούφ και τον άλλον Αλή.
Ο Γιουσούφ πεπεισμένος μια μέρα πως ο Αλή θέλει το κακό του, νιώθει να κυριεύεται από θυμό απέναντί του και του στέλνει  αρνητικές σκέψεις, γεμάτες μίσος. Κάνοντάς το αυτό, απελευθερώνει ένα μαύρο πουλί και την ίδια στιγμή μία τρύπα από τον τοίχο του μένει κενή. Το μαύρο πουλί του, πετάει προς τον Αλή και ψάχνει μία άδεια τρύπα στο μέγεθός του για να φωλιάσει εκεί. Εάν ο Αλή δεν είχε στείλει ένα δικό του πουλί στον Γιουσούφ, έαν δηλαδή δεν είχε κάνει μία αρνητική σκέψη γι'αυτόν, τότε καμία από τις μαύρες τρύπες του δεν θα είναι κενή. Έτσι μη βρίσκοντας μέρος για να φωλιάσει, το μαύρο πουλί του Γιουσούφ αναγκαστικά θα επιστρέψει στην αρχική του φωλιά κουβαλώντας μαζί του το κακό με το οποίο είχε φορτιστεί, κακό το οποίο καταλήγει στον Γιουσούφ...
Όμως ας υποθέσουμε ότι και ο Αλή έχει στείλει μία κακή σκέψη. Κάνοντας κάτι τέτοιο, ελευθερώνει μία τρύπα στον τοίχο του στην οποία μπορεί πλέον να φωλιάσει   το μαύρο πλέον πουλί του Γιουσούφ, εκπληρώνοντας την καταστροφική αποστολή του. Την ίδια στιγμή το μαύρο πουλί του Αλή πετάει προς τον Γιουσούφ και βρίσκοντας την άδεια τρύπα φωλιάζει κάνοντας τα ίδια. Έτσι τα δύο μαύρα πουλιά φέρνουν σε πέρας το έργο τους, που είναι η καταστροφή του στόχου τους. Όμως μόλις η αποστολή τους έχει ολοκληρωθεί το καθένα επιστρέφει στην βάση του, γιατί όπως είναι γνωστό από τα πανάρχαια χρόνια, καθετί επιστρέφει στην πηγή του. Έτσι στο τέλος ο δημιουργός μίας κακής σκέψης, πλήττεται ταυτόχρονα από το μαύρο πουλί του εχθρού του αλλά και δικό του, που επιστέφει στην φωλιά του.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα άσπρα πουλιά. Εάν στέλνουμε μόνο καλές σκέψεις στον εχθρό μας ενώ ο ίδιος απευθύνει μία αρνητικές σκέψεις σε εμάς, τότε τα μαύρα του πουλιά μη βρίσκοντα μέρος σε εμάς να φωλιάσουν θα επιστρέφουν σε εκείνον που τα έστειλε.
Όσο για τα άσπρα πουλιά που κουβαλούν αγαθές σκέψεις και στέλνουμε στον εχθρό μας, εάν δεν βρίσκουν άδεια τρύπα εκεί για να φωλιάσουν θα επιστρέψουν σε εμάς φορτισμένα με όλη την θετική ενέργεια που κουβαλούν.

Να σου πω μία ιστορία;
Στέφανος Ελμάζης

Αφιερωμένο σε όσους νηστεύουν αλλά δεν παύουν να στέλνουν εξερχόμενες κακές σκέψεις στους άλλους και σε όσους ασθενούν ως αποτέλεσμα από τις συνέπεια των πράξεων τους και ας ζουν νάρετα και αρμονικά οι ίδιοι πράττοντας μόνο το Καλό, υπηρετώντας μόνο το Φως.

Σας Εύχομαι από καρδιάς,
Καλή Ανάσταση σε όλους

4 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Όμορφη ιστορία!!!
Καλό Πάσχα να έχουμε με σκέψεις καλές για όλους!!

Ανώνυμος είπε...

Καλή Ανάσταση!
Με την ευχή, στην ανθρώπινη ιστορία, το καλό να νικήσει στο τέλος...

Aurangel είπε...

@Hfaistiwnas
Χριστός Ανέστη, με ανεξάντηλητα αποθέματα αγάπης.

Aurangel είπε...

@ευαγγελια
Χριστός Ανέστη γλυκιά μου. Ελπίζω να πέρασες τέλεια.
Είθε να γίνει έτσι λοιπόν.
Φιλιά γλυκά.