23 Μαΐ 2011

ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ











Που με βρήκες; Σε ποιον εφιάλτη σου;

Γιατί στα όνειρά σου 
ποτέ μου δεν πρωταγωνιστούσα. Ούτε καν σαν κομπάρσος στο θέατρο της πλάνης σου.Γιατί με ψάχνεις; Ανησυχείς που από το ακουστικό του τηλεφώνου σου, η φωνή μου ούτε καν σαν ψίθυρος δεν θα ακουστεί;Που με την σιωπή της ψελλίζει λέξεις γεμάτες νόημα που από τα χείλη σου για μένα ποτέ δεν είχαν βγει;Η καρδιά μου έχει ταίρι.Ακριβώς το άλλο μισό της, σε ευαισθησία πιο συγκαλυμμένη αλλά σε αποδείξεις πιο απτή. Σε εκμυστηρεύσεις πιο αθώα, σε απογοητεύσεις ένοχη καθόλου. Από μένα άλλο τι θέλεις;Η κλωστή της μαριονέττας που εν ψυχρώ και βιάια πάντα την κουνούσες, κόπηκε. Η κούκλα έπεσε στο χώμα, ανήκει σε άλλο πλευρό που τώρα μπορεί να την στηρίξει.

Κρατάς μυστικό;

Άλλαξα το αιθερικό μου σώμα. Φόρεσα άλλο ρούχο που ποτέ σου δεν μου φόρεσες και τα μπαλώματα απ'την αύρα του τα πέταξα μακριά. Δεν έχω πάνω μου πληγές να σε θυμίζουν.

Το αντέχεις;

Είμαι ευτυχισμένη.
Έμαθα πάλι να χαμογελώ.
Κάποιος περιμένει να κρατήσει το δικό μου χέρι και να τον ανταμοίψω για αυτό.Χώρεσε η παλάμη μου μέσα στην δική του και πλέον έγινε μία γροθιά δυνατή, στων καιρών τις προκλήσεις.
Πες στους δαίμονες φίλους σου όσο κοντά σε εμένα και ας σε στέλνουν, θα ανήκω στον δικό μου άγγελο και απ'τα φτερά του το νέο μου σώμα θα σκεπάζω.
Μα πως αντέχεις να με ψάχνεις σε μέρη που ποτέ δεν θέλησες να μπεις; 
Να με καλείς πληκρολογώντας αριθμητικές συχνότητες που η άδεια να τις χρησιμοποιείς, ποτέ δεν σου δόθηκε από εμένα;
Κάνε ότι έκανες ακόμη και όταν δίπλα σου -μα όχι μέσα σου- υπήρχα.
Ξέχασέ με...

...Στον Κωνσταντίνο


2 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Δεν υπάρχουν πια μαριονέτες!!!!
Καλό απόγευμα!!!

Aurangel είπε...

@Hfaistiwnas
Έσπασαν στο χώμα, μα δίπλα σε άλλο πλευρό.
Την καλημέρα μου