29 Ιουν 2011

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ


Άραγε υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να επιβραβεύεις τις συμβατικές επιλογές των άλλων όταν για τις δικές σου-που δεν ακολουθούν την ροή της μάζας-δεν νοιάζεται κανένας; Να βάζεις τα δυνατά σου να νιώθεις πάντα διαφορετικός και να το εκπέμπεις στους άλλους που σε κάνουν να νιώθεις ενοχές για τις επιλογές σου;

5 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Γιατί να δίνεις σημασία στους άλλους;;;

Aurangel είπε...

@Hfaistiwnas
Αχ ρε φατσούλα.Όλα αυτά τα χρόνια δεν κάνω τίποτα άλλο από το να χωράω μέσα μου τις επιλογές των άλλων, γάμους, βαπτίσεις, κοινωνικές υποχρεώσεις, προσκλήσεις σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στις οποίες έχω εξαιρέσει τον εαυτό μου στο να μου συμβούν και αντί αυτών έχω επιλέξει να είμαι Δασκάλα-Θεραπεύτρια του Ρέικι, να κάνω διαλογισμούς, να είμαι ομιλήτρια σε παρουσιάσεις θεμάτων πνευματικής κατεύθυνσης, να φτιάχνω ενεργειακά κεριά για φεστιβάλ ή οργανώσεις για φιλανθρωπικό σκοπό. Να διαγωνίζομαι ως συγγραφικό προιόν σε συγκεντρώσεις.Ελάχιστους φίλους είχα κοντά μου.Να νιώθω την αύρα τους να με ζεσταίνει και το βλέμμα τους να χαίρεται για τις επιλογές μου.Επειδή όμως οι επιλογές τους είναι πιο συμβατές με τα κοινωνικά πρότυπα πρέπει να αγοράζω γαμήλια δώρα, να κατεβαίνω στο κέντρο να χειροκροτήσω την σκηνή που θα εμφανιστούν να παίξουν κάποια ποιοτική δουλειά κ.ο.κ.
Κουράστηκα
Βαρέθηκα να μετρούν τις παρουσίες μου σαν να κρατούν απουσιολόγιο φιλίας και να μετράω τις απουσίες τους.
Φιλία;
What is this shit?

Hfaistiwnas είπε...

Μάλλον επειδή τα βλέπεις ως υποχρεώσεις..
Να σου πω, η τα γράφεις όλα χαμηλά και κάνεις ότι σε κάνει να είσαι καλά ή ακολουθείς κανόνες..
Δηλ. αν δεν πας σε ένα γάμο τι θα γίνει;;; Θα σου κρατάνε μούτρα; Αγαπητή μου, εγώ άρχισα εδώ και κάμποσα χρόνια, σε όσους έρχονταν στη γιορτή μου στο σπίτι, μου λεγε η μάνα μου να πηγαίνω, ε από τα 18 και μετά δεν πάταγα σε κανέναν και χέστηκα (σόρυ κιόλας) αν δεν ερχόντουσαν στη γιορτή μου, ίσα ίσα πήγαινα σε όσους παιρνούσα καλά και έρχονταν μόνο αυτοί που περνούσα επίσης καλά και στη γιορτή μου! Ε άϊ σιχτίρ πια! Καλούπια παντού. Σε κάποια ακόμη παλεύω, αλλά η απόφαση θα παρθεί αργά ή γρήγορα..

Aurangel είπε...

@Hfaistiwnas
Αχ καλό μου. Σε έχω πρότυπο από εδώ και στο εξής.
Δυστυχώς η ρίζα είναι πιο βαθιά στα μυαλά κάποιων κολλημένων ανθρώπων.
Τρέχω σε ολες αυτές τις συνερεύσεις ανθρώπων(λέμε τώρα)εδώ και χρόνια και ακούω να ψιθυρίζεται από πίσω μου, -"μόνη της ήρθε πάλι";Δεν έχει κάποιον;, ελεύθερη είσαι, και στα δικά σου". Μα το Θεό, αν το ξανακούσω αυτό αποκεφαλίζω στεγνά κάποιον- ή εμείς παντρευόμαστε, έλατε να μας ευχηθείτε από κοντά-μαζί με το δώρο σας πάντα και όχι με άδεια χέρια.Έτσι μετράει η παρουσία σου-"στην κωλοπετινίτσα που εκεί επιλέξαμε, λες και εμένα μου περισσεύουν να νοικιάζω δωμάτια, να πληρώνω κτελ και να στριμώχνομαι με τις θειάδες και τους παππούδες και να ακούω για συντάξεις και επιτόκια σε όλη την διαδρομή, αν έχει ξεφορτιστεί η μπαταρία από το i-pod.Για να λουστώ την επιλογή σου που αποφάσισες να συμβιβαστείς εισβάλλοντας στα γαμήλια δεσμά επειδή δεν θες να καταλήξεις σε κάποιο ράφι ή να συμπληρώνεις στις αιτήσεις, το κουτάκι 35-44 δίπλα από το ανύπαντρη κ.ο.κ.
Το να είσαι δημιουργικός όμως και να οργανώνεις εκδηλωσεις όπως προανέφερα άδειους από μπουφέ, σαμπάνια και γλυκά,φιοριτούρες γενικά, σε κάνει στα μάτια μερικών να φαίνεσαι κατώτερος τους, αξιολύπητος ή ακόμη χειρότερα αγαμ*&^%$$#@#.(Το ξεφτίλισα το μπλογκ μου).
Πρέπει να αρχίσουμε να μπαίνουμε στην θέση του άλλου κάποια στιγμή. Όταν θα έρθει η δική μου η ώρα, κανείς δεν θα το μάθει πριν και αυτό κυρίως γιατί λίγοι άνθρωποι χαίρονται με την χαρά σου.Αυτούς τους λίγους μία μέρα πριν θα τους ειδοποιήσω.
Και αν δεν μπορούν, καλύτερα...
Πάντα ήμουν οπαδός του ενικού αριθμού.
Ο φίλος
Η φίλη
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα αλλά να σε κατατόπισα.

Hfaistiwnas είπε...

χαχα Σκέψου για μένα που είναι και γκέι, πόσα χρόνια θα λένε ότι θα πηγαίνω μόνος μου! χαχαχα! Μην τους δίνεις σημασία, δές του όσο μπορείς και ξανά γύρνα στα δικά σου!!!