25 Οκτ 2010

Η ΓΝΩΣΗ ΠΟΝΑΕΙ...


Πότε κανείς δεν θα σου συγχωρέσει όταν γνωρίζεις την αλήθεια γύρω σου,αυτό που θα συμβεί είτε γιατί διαθέτεις κάποιο έμφυτο ταλέντο να βλέπεις όνειρα, μέσα από τα οποία να οραματίζεσαι το μέλλον...

Είτε γιατί έχεις μια ηγετική θέση/θέση ισχύος στην επαγγελματική σου πορεία και ξέρεις ποιος από τους συναδέλφους σου σε περίοδο κρίσης θα αναγκαστεί εκ των συνθηκών, να αποχωρήσει.
Εδώ και μία εβδομάδα ξύπνησα με ένα φρικτό όνειρο,που βγήκε αληθινό.
Έφυγες μακρυά μας.Εάν είναι άδικο δεν ξέρω.Ήταν δρομολογημένο,προδιαγεγραμμένο να συμβεί.Και αυτό είναι που με θλίβει.Πως είναι όλα σκηνοθετημένα;Πως νομίζουμε ότι ελέγχουμε τα πάντα και στην ουσία δεν είναι τίποτα δικό μας;Νομίζουμε ότι ανήκουμε κάπου σε κάποιο χώρο,σε κάποια θέση στην καρδιά μέχρι τελευταίας προθεσμίας...
Δεν άντεξα και σε προειδοποίησα, ότι μέσα στο χάους του υποσυνειδήτου μου σε διέκρινα να κλαις.Γιατί δεν είχα ενοχές και τύψεις ως προϊσταμένη.Δεν το επέλεξα σε διαβεβαιώνω!
Είχε ανακοινωθεί σαν πλάνο όμως!Σε όλους σας.
Την επόμενη ημέρα αυτής της ανακοίνωσης όλοι με κοιτούσαν.Με ανέκριναν με το βλέμμα τους να αποσπάσουν απαντήσεις.Ποιανού η θέση και η μοίρα στην δουλειά κρέμεται από ένα συρματόπλεγμα.Ενεργειακοί ράβδοι τόσο αόρατοι σαν χρώμα μα τόσο αισθητοί σαν αφή, και πράξη καρφώθηκαν επάνω μου,μου απομυζούσαν ενέργεια.Αυτό είναι το θέατρο του παραλόγου.Το απόλυτο θέατρο ελέγχου.Ποιός κρύβει μέσα στα χέρια του εξουσία;Αυτοί που ξέρουν να ρουφάνε την ενέργεια του άλλου χωρίς να ρωτάνε γιατί μόνο έτσι θα χρειαστεί να μάθουν,παρασιτικά και τόσο εγωιστικά ή όσοι γνωρίζουν στην ουσία και δεν ανακατεύονται.
Όπως και να'χει,όποια και αν είναι η αλήθεια, το γραφείο σου εμεινε κενό από την φυσική σου παρουσία και τις καλές σου πράξεις.
Δελφίνοι δήθεν καλοσύνης σφετερίστηκαν την θέση και τις γνώσεις σου.Αυτές που σε ανάγκασαν να δώσεις σε άλλους,να μεταλαμπαδεύσεις.


Α λ ή θ ε ι α, Θ α μ ο υ λ ε ί ψ ε ι ς !!!!

Εξαιρετικά αφιεωμένο στην φίλη και πάντα συνάδελφό μου,Βάλλια!

6 σχόλια:

~reflection~ είπε...

Πολλά δε μας συγχωρούν οι γύρω μας....

όχι μόνο τη διαισθηση...
οχι μονο τη "γνωση"..


πίστεψέ με..

φιλιά.... διαισθητικα..

Hfaistiwnas είπε...

Στην αρχή νόμιζα ότι έφυγε, πέθανε, μετά κατάλαβα ότι σαν να απολύθηκε..
Λυπάμαι και πάλι..

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

να γνωριζεις με καθε τροπο ειναι ευχη και ειναι και καταρα...
απλα αν μαθεις να το χρησιμοποιεις οσο καλυτερα γινεται και προς οφελος δικο σου αλλα και των υπολοιπων γινεται μονο ευχη...

λυπαμαι για την συναδελφο...
και λυπαμαι για τους ανθρωπους που δεν μπορουν να καταλαβουν και ευκολα κρινουν και κατακρινουν...
εχω περασει απο αναλογη θεση που με εκριναν και με κατεκριναν διχως γνωση και ξερω...

σε φιλω!

ειναι ευχη...
απλα ποναει...

nina είπε...

Αρκετές φορές δεν μας συγχωρείται η γνώση, ούτε η λίγο πιο οξυμένη αντίληψη.

Aurangel είπε...

@ kakia_p
ΝΑΪΑΔΑ
nina

Καλημέρα καρδιά μου.
Πόσο δίκιο έχεις.
Όταν ένας άνθρωπος φαίνεται διαφορετικός και ξεχωρίζει από την μάζα τον χτυπάνε αλύπητα.
Έκανα μέρες να απαντήσω,ήθελα να σκεφτώ πως είναι να σε συκοφαντούν πίσω από την πλάτη σου άνθρωποι που ενώ εσύ λυπάσαι για την απουσία τους εκείνοι απλά απαλλάχτηκαν από εσένα!Τους χάρισες δώρα και τα άφησαν πίσω.Ευτυχώς όμως που δεν μπορούν να σου επιστρέψουν τα πάντα.Όπως την αξιοπρέπεια και την αγάπη.
Η αφιέρωση θα βγει,γιατί δεν αξίζει.
Ας κρατήσουμε μόνο τον τίτλο ως ηθικό δίδαγμα.
"Η γνώση πονάει"απλά και ρητά απλά σε κάνει ανώτερο σε άλλα επίπεδα, ανεβαίνεις σε κλίμακα συνειδητότητας και μαθαίνεις να αποστασιοποιείσαι από μοχλούς χειραγώγησης με βάση το συναίσθημα!
Σ'ευχαριστώ πολύ που πέρασες!

Aurangel είπε...

@Hfaistiwnas
Καλημέρα καλέ μου!
Μην με παρεξηγήσεις απλά άλλη έννοια έχει το έφυγε και άλλο το "Έφυγε".

Ψιλοτρομάζω έτσι!!!!!
Δυστυχώς όμως,μία είδηση που έμαθα η κοπέλα "έφυγε"με τη θέληση της από μέσα μου!
Τι να πω.
Τα πάντα ρει εντέλλει.
φιλάκια πολλά!