1 Απρ 2013

SAT NAM(Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ)
Καλημέρα και καλό μήνα. ¨Οπως κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, μία αρχή στο γρηγοριανό ημερολόγιο, που ενισχύεται από το εγώ την προσωπικότητά μας, μας επιβάλλει να λέμε ψέμματα.
Και όμως, ποτέ δεν ήμουν μέρος της μάζας. Αποτραβιέμαι σιγά σιγά από κοινωνικό σύνολο, βρίσκοντας μέσα μου το χώρο να ταυτίζομαι. Στην Νέα εποχή του Υδροχόου που εγκαινιάστηκε στις 11/11/11, τράβηξα πλώρη στον ωκεανό της αλήθειας. Λέγοντας κάθε μέρα, σχεδόν τραγουδώντας ή ψέλνωντας την ακόλουθη φράση ΣΑΤ ΝΑΜ, που την χάραξα και στο αριστερό μου χέρι ως ενεργοποίηση αληθινής ταυτότητας να την θυμάμαι οπότε την ξεχνάω(γιατί αυτό σημαίνει πάνω απ'όλα. Το όνομα μου είναι αλήθεια)

Οπότε σας προσκαλώ
είτε σας προκαλώ, μόνο για σήμερα και για πάντα, να πείτε την αλήθεια στον εαυτό σας ανιχνεύοντας κάθε ψέμα με το οποίο επαναπαύεστε στις δάφνες του εγώ, ποιος φόβος που κρύβεται πισω από τη δικαιολογία δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τις καλύτερες συνθήκες για να υπάρχετε ως Είναι(το μεγαλλειο της καρδιάς μέσω της αγάπης της ψυχής). Γιατί διστάζετε να κυνηγήσετε τα όνειρα σας, γιατί φοβάστε την εξέλιξη του εαυτού σας και το χειρότερο, αφού διστάζετε να αλλάξετε οι ίδιοι, παρασέρνετε και άλλους στην ίδια κατηφόρα με οδηγό το εγώ σας.

Το καλό του ενός δεν είναι πάντα το καλό όλων.

Η απάντηση αφορά τον καθένα προσωπικά και δεν χρειάζεται να κοινοποιηθεί ενώπιον όλων. Μην αναφερθείτε καν στην πολιτική σκηνή.Δεν είναι η αιτία. Είναι η αφορμή. Είναι η δικαιολογία για τη συνολική φθορά.Βλέπετε κάθε φορά, στηρίζουμε όλους τους φόβους μας και τους φοράμε σε ένα σταυρό, δίνοντας εξουσία σε πρόσωπα που έχουν τους ίδιους φόβους. Και τους εμπιστευόμαστε χαρίζοντας τους κάτι από το εγώ μας. Την ύπαρξη φοβίας της αποτυχίας. Χαρίζουμε σταυρούς σε αυτούς, που πάνω μας με χάρη τους φοράνε. Πέφτουν στο βούρκο τραβώντας μας μαζί τους . Γιατί κάθε μέρα τρέφονται με το ψέμα να νικήσουν ενώ ξέρουν ότι ήδη έχουν νικηθεί.
¨Οτι ζητάω μόνο είναι να ζήσουμε τη μέρα μας, προσεγγίζοντας μία αλήθεια. Βάζοντας τα χέρια στη καρδιά, ας οραματιστούμε, κλείνοντας τα μάτια μας, τι είναι αυτό που αξίζει στο καθένα χωριστά και ας το πράξει με θάρρος στο είναι, στον αληθινό εαυτό. Τι λείπει στο εσώτερο παιδί εντός μας; Να παίξει, να εκφραστεί, σαν ευχή ή επιθυμία να εισακουστεί; Να σιωπήσει; Να δραστηριοποιηθεί, να ζωγραφίσει ένα παράθυρο στο αυρίο, να ζήσει μόνο το παρόν,να διαμαρτυρηθεί, να εξομολογηθεί, να αγαπηθεί; Μόνο για σήμερα(και ίσως για πάντα) ας το κάνει. Το χρωστάει στην αληθινή του ταυτότητα. Που ήρθε εδώ να δώσει για να λάβει. Να φέρει για να πάρει.Στο τέλος της ημέρας, κάντε ένα βήμα από το φόβο που σας καθηλώνει μπροστά. Να είστε σίγουροι πως το εγώ θα μείνει πίσω. Η φωνή που δεν θέλει την αλλαγή, το πόνο, την δράση και προβαλλεί μέσα μας το φόβο.Μόνο για σήμερα ας το νικήσουμε.Ας γίνει έτσι.
ΣΑΑΑΑΑΤ ΝΑΑΑΜ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: