18 Φεβ 2008

Η ΜΙΚΡΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ



Ότι παραθέτω μεσουρανεί ανάμεσα σε μοναξιά και έρωτα.
Κάτι δηλαδή απο την γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου.
Απαραίτητη ενδιάμεσα μια ευθυγράμμιση καρδιάς...


«Σύμφωνα με τον Όσκαρ Ουαιλντ, κάθε φορά που ερωτευόμαστε, απαιτείται να θριαμβεύσει η ελπίδα επί της αυτογνωσίας. Ερωτευόμαστε ελπίζοντας ότι δεν θα βρούμε στον άλλο όσα γνωρίζουμε ότι ενυπάρχουν σε μας: τη δειλία, την αδυναμία, την οκνηρία, την ανειλικρίνεια, τους συμβιβασμούς, την ωμή βλακεία. Κυκλώνουμε σε ένα ερωτικό σιρίτι τον καλό μας ή την καλή μας, και αποφασίζουμε πως, κατά κάποιον απροσδιόριστο τρόπο, ότι περικλείεται από αυτό δεν θα βαρύνεται από τα δικά μας ελαττώματα και άρα θα είναι αξιέραστο. Βρίσκουμε στο προσφιλές μας πρόσωπο μια τελειότητα που αδυνατούμε να την διακρίνουμε στον εαυτό μας και ελπίζουμε ότι, μέσω της ένωσης μας μαζί του, κάπως θα γίνει και θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε (παρά τις αντενδείξεις της αυτογνωσίας μας) μια έστω επισφαλή πίστη στο ανθρώπινο γένος.»

«Ο Άμπερ Κάμυ υποστήριξε ότι ερωτευόμαστε επειδή οι άλλοι, έξωθεν, δείχνουν πλήρεις, σωματικά και συναισθηματικά ακέραιοι, ενώ εμείς έσωθεν νιώθουμε σκόρπιοι, μπερδεμένοι. Επειδή δεν έχουμε συνεκτική αφηγηματική δομή και σταθερή ταυτότητα, σαφή κατεύθυνση και συνάφεια περιεχομένου, καλλιεργούμε την ψευδαίσθηση ότι όλα αυτά ενυπάρχουν στον άλλο.»

«Συνήθως υπάρχει κάποια στιγμή μαρξισμού στις περισσότερες σχέσεις (το σημείο στο οποίο γίνεται σαφές ότι ο έρωτας ανταποδίδεται ) και η έκβαση της εξαρτάται από την ισορροπία ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος που τρέφει καθένας για τον εαυτό του.»







« …Τι έκανα και μου αξίζει έρωτας? Ρωτά ο ταπεινός΄ δεν μπορεί να έκανα κάτι. Τι έκανα και μου στερήθηκε ο έρωτας? Διαμαρτύρεται ο προδομένος, διεκδικώντας αλαζονικά την κτήση του δώρου που δεν δίνεται ποτέ από οφειλή. Και στα δύο ερωτήματα, αυτός που (καλείται να) προσφέρει τον έρωτα μπορεί μόνο να απαντήσει Επειδή είσαι εσύ – απάντηση που ωθεί τον άλλο να αμφιταλαντεύεται επικίνδυνα και απρόβλεπτα μεταξύ μεγαλείου και κατάθλιψης.»


«Από την στιγμή που το ένα μέλος της σχέσης παύει να ενδιαφέρεται, φαίνεται ότι το άλλο μέλος ελάχιστα μπορεί να κάνει για να ανατρέψει την κατάσταση. Όπως και η απόπειρα μας να εμπνεύσουμε έρωτα, η αποχώρηση ασφυκτιά κάτω από ένα πέπλο σιωπής, ανομολόγητη αν και εξίσου κεντρικό ζήτημα : Σε επιθυμώ / Δε σε επιθυμώ – και στις δύο περιπτώσεις το μήνυμα θέλει αιώνες για να αρθρωθεί με λόγια.

Η έλλειψη επικοινωνίας, μάλιστα , συζητιέται ακόμα πιο δύσκολα, εκτός αν και τα δύο μέρη επιθυμούν όντως να την αποκαταστήσουν. Αυτό θέτει τον ερωτευμένο σε απελπιστική κατάσταση : βλέπει ότι ο θεμιτός διάλογος έχει χάσει πια τις χαρές και την γοητεία του, ότι προξενεί μόνο εκνευρισμό. Ακόμη κι αν επιχειρήσει κάποια θεμιτή (τρυφερή) πράξη, η απόπειρα του ασφαλώς ειρωνική, καταπνίγει τον έρωτα καθώς προσπαθεί να τον αναβιώσει.

"Κι έτσι , στο σημείο αυτό ο ερωτευμένος, στην απελπισία του να ξανακερδίσει με κάθε κόστος το προσφιλές πρόσωπο, καταφεύγει στην ερωτική τρομοκρατία, όπως προκύπτει μέσα από ανεπανόρθωτες καταστάσεις, φάσμα ολόκληρο από κόλπα (μούτρα, σκηνές ζηλοτυπίας, ενοχές ) που επιχειρούν με το ξέσπασμα (σε δάκρυα, σε θυμό ή ποιος ξέρει τι ) να εκβιάσουν τον έρωτα του άλλου. Ο τρομοκράτης γνωρίζει ότι δε δύναται να ελπίζει ρεαλιστικά πως θα δει τον έρωτα του να ανταποδίδεται, αλλά η ματαιότητα δε συνιστά πάντα επαρκές αντεπιχείρημα ( ούτε στον έρωτα ούτε στην πολιτική ) . Ορισμένα πράματα λέγονται όχι επειδή θα εισακουστούν, άλλα επειδή έχει σημασία να ειπωθούν".


Μαρξισμός.


Όταν κοιτάζουμε κάποιον [έναν άγγελο] από τη θέση του ερωτευμένου που δεν ανταποδίδεται ο έρωτας μας και φανταζόμαστε ποιες απολαύσεις θα νιώθαμε όντας στον έβδομο ουρανό μαζί του, τείνουμε να παραβλέπουμε ένα σημαντικό κίνδυνο: πόσο σύντομα ενδέχεται τα θέλγητρα του να ωχριάσουν, αν τυχόν ο έρωτας μας ευοδωθεί.


Συχνά ερωτευόμαστε για να γλιτώσουμε από τον εαυτό μας, παίρνοντας θέση δίπλα σ’ ένα πλάσμα που είναι ωραίο, έξυπνο και πνευματώδες όσο άσχημοι, βλάκες και πληκτικοί είμαστε εμείς.

Τι γίνεται όμως αν μια μέρα το πλάσμα εκείνο αλλάξει γνώμη και αποφασίσει να μας ερωτευτεί; Δεν μπορεί, θα υποστούμε σοκ- πως είναι δυνατόν να το θεωρούμε υπέροχο, όπως ελπίζαμε, και να έχει τόσο κακό γούστο, ώστε να εγκρίνει ανθρώπους σαν και εμάς; Εφόσον για να ερωτευτούμε πρέπει να πιστέψουμε ότι το προσφιλές μας πρόσωπο μας υπερβαίνει κατά κάποιον τρόπο, δεν εγείρεται άραγε ένα οξύ παράδοξο όταν μας ανταποδίδει τον έρωτα μας; Ωθούμαστε στο ερώτημα:




« Αν είναι πράγματι τόσο υπέροχος/ η,
πώς είναι δυνατόν να ερωτεύτηκε κάποιον σαν εμένα;»[…]Αν είσαι ερωτευμένος και δεν σου το ανταποδίδουν, μπορεί να πονάς, αλλά είναι ασφαλές, γιατί δε βλάπτεσαι παρά μόνο εσύ, από έναν πόνο προσωπικό, που είναι πικρόγλυκος και τον προκαλείς μόνος σου. Όμως, από τη στιγμή που ο έρωτας σου γίνεται αμοιβαίος, πρέπει να είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις την παθητικότητα του πάσχοντος και να αναλάβεις την ευθύνη ότι μπορείς κι εσύ να πληγώσεις.[…]


Αποσπάσματα από το βιβλίο «Μικρή φιλοσοφία του Έρωτα» του Αλαιν Ντε Μποττον :







32 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλά ε; Διάβαζα και έφριττα. Μπόρεσες και έδωσες ότι συμβαίνει πίσω από κάθε σχέση. Κάθε ψυχολογικό και ενδόμυχο. Έκανες πολύ καλές επιλογές κειμένων. Μπράβο aurangel!
Καλό απόγευμα!

giannis είπε...

διακρινω μια αρκετα ψαγμενη blogger
κι χαιρομαι γιατι ειμαι φρεσκοσ σε αυτη την προσπαθεια και παιρνω κουραγιο να συνεχισω μιας και αξιζει
ευχαριστω για τα καλα σου λογια
μα καποιες φορες αυτη η ευαισθησια που λες αποτελει και την αχιλλειο πτερνα μου

Γωγώ Πακτίτη είπε...

καλημέρα aurangel!
καταπληκτικό κείμενο,
που όσοι ξέρουν να διαβάζουν
θα δουν το μέσα τους...

να' σαι καλά...:)

Negma είπε...

Καλημέρα Κωνσταντίνα μου!

Εγώ πάλι πιστεύω, ότι όσο περισσότερο το φιλοσοφούμε, τόσο λιγότερο το ζούμε.

Και δεν εννοώ αυτό που γίνεται εδώ τώρα, να το κουβεντιάζουν μεταξύ τους φίλοι.

Εννοώ να το πολυψειρίζει ο ένας από τους δύο, ή και οι δύο.

Είμαι υπέρ του να ορμάς και να αφήνεσαι. Για όσο...

Η πολλή ανάλυση βλάπτει σοβαρά τη χαρά του έρωτα.

Aurangel είπε...

@Hfaistiwnas
Καλημέρα καλό μου.
Το βιβλίο από που πήρα τα παραπάνω αποσπάσματα που έχω αναρτήσει, είναι μαγευτικό.
Πήρα ένα μικρό μόνο δείγμα, φαντάσου.
Αν το διαβάσεις, δεν θα το πιστεύεις!!!
Είναι συγκλονιστικό.
Περιγράφει με στατιστικές και παραμέτρους, τα πάντα περί έρωτος.
Angel kiss

@giannis
Καλωσόρισες Γιάννη μου εδώ.
Χαίρομαι που η εντύπωση σου από το ιστολόγιό μου, είναι θετική.
Και ακόμα μαθαίνω, φαντάσου...
Όσο για την ευαισθησία, που ανέφερες, είναι αναγκαία, και όσο και ποναέιμας κάνει να ξεχωρίζουμε και αν θες, να υπερέχουμε σε σχέση με κάποιους ανθρώπους που δεν τους έχει καν αγγίξει.
Αν θες την γνώμη μου, να μην λες, ότι είναι η Αχίλλειος πτέρνα σου, γιατί πολλοί θα το εκμεταλλευτούν και θα σε πληγώσουν.
Άλλοι εσκεμμένα και άλλοι όχι.
Την καλημέρα μου.
Angel kiss

@Η σκέψη της καρδιάς
Καλώς μου τήν.
Χαίρομαι πολύ για τα καλά σου λόγια.
Εύχομαι να αποκτήσεις το βιβλίο που προανέφερα για να νιώσεις και εσύ το μεγαλείο του συγραφέα.
Καλή σου μέρα.
Φιλί αγγελικό και χιονισμένο.

@Negma
Δεν φαντάζεσαι Στελλάκι μου πόσο συμφωνώ με την άποψή σου.
Όμως καμμιά φορά η συζήτηση ειναι η αρχή του παντώς.
Με το να τα συζητάς, σημαίνει ότι τα αναγνωρίζεις και έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα για να μηνπέσεις το λάκο.
Από την άλλη και το να πέσεις με τα μούτρα, καθόλου κακό δεν είναι.
Αλλιώς πως θα μάθεις?
Φιλούμπες ατελείωτες.

Λάκης Θλιμμένος είπε...

Έχω εντυπωσιαστεί με την ευθύτητα που παρουσιάζονται όλα αυτά "που όλοι ξέρουμε αλλά φοβόμαστε να τα παραδεχτούμε". Αν και το αντιλαμβάνομαι περισσότερο ως "η κατάριψη του μύθου του έρωτα" χαίρομαι που μπόρεσα να ταυτιστώ με κάθε πρόταση του συγγραφέα. Και ακόμα πιο πολύ χαίρομαι που για τα ίδια ακριβώς πράγματα μπόρεσα και πολέμησα και εσωτερικά μου και εξωτερικά μου. Είναι όμορφο να έρχεται μια επιβεβαίωση τον κόπων σου, ακόμη και εάν είναι κάπως δυσοίωνη.

Να σαι καλά angelica που το ανέβασες σήμερα αυτό.

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Ο έρωτας έχει μια σφοδρότητα, που κι αν ακόμα εμπεριέχει την αγάπη, δεν είναι ταυτόσημος. Έτσι ο έρωτας μπορεί να εκδηλωθεί με αυταπάρνηση αλλά και κτητικότητα, με σκηνές ζηλοτυπίας αλλά και μικρές ή μεγάλες επαναστάσεις. Αν είναι σιωπηρός, η σφοδρότητα του αυτή έχει σαν μόνο στόχο εμάς, ενώ όταν είναι φανερός, και τους δυο. Η κοσμοθεώρηση του ερωτευμένου σπάνια επηρεάζει τον τρόπο που θα εκδηλωθεί ο έρωτας. Ακολουθεί μια νομοτέλεια δική του, άμεσα επηρεασμένη από τον ήλιο και τους πλανήτες. Αγαπάει τα ηλιοβασιλέματα, τα γαλανά νερά στο καλοκαιρινό φως του μεσημεριού, τον πανσέληνο... Γιατί ο έρωτας είναι πάνω από όλα ποιητής.
Λόγο της αλλόκοτης φύσης του, δεν μπορεί να μελετηθεί, παρά μόνο μέσα από το προσωπικό μας βίωμα, και πάντα ανά περίπτωση, δίχως να μας δίνει την δυνατότητα αυτή η μελέτη να προετοιμαστούμε για τον επόμενο έρωτα.
Την καλημέρα μου! :))

tovenito είπε...

"Όμως, από τη στιγμή που ο έρωτας σου γίνεται αμοιβαίος, πρέπει να είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις την παθητικότητα του πάσχοντος και να αναλάβεις την ευθύνη ότι μπορείς κι εσύ να πληγώσεις." καταπληκτικό απόσπασμα που λέει αλήθειες.

Aurangel είπε...

@Λάκης Θλιμμένος
Καλημερούδια.
Χαίρομαι πολύ που μέσα από το ερέθισμα της ανάγνωσης, εαισθητοποιήθηκε αυτή η αίσθηση, και ακόμα περισσότερο,ότι την πολέμησες εσωτερικά και νίκησες, σε πολλά σημεία.
Αυτό είναι μια καλή αρχή.
Στο εύχομαι ολόψυχα και στην πράξη.
Angel kiss

@ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ
Καλημέρα και σε σένα.
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι αλλά και που εκφράζεσαι παράλληλα.
Θεωρητικά τοποθετήθηκες άψογα,(όπως και όλοι μας άλλωστε)αλλά στην πράξη τα χαλάμε λίγο.
Ελπίζω να αποτελείς καλύτερο παράδειγμα.
Το ερέθισμα μου λείπει για να καταπιαστώ.
Έχω κολλήσει ακόμη, στην ανάρτηση περί μοναξιάς.
Angel kiss

@tovene592
Hi honey!!!
Όταν ο έρωτας γίνει αμοιβαίος, τότε είναι που πέφτουμε με τα μούτρα, ενώ σε αντίθετη φάση, προσκολλούμαστε σε σκέψεις και εμμονές μας, και δεν αντικρύζουμε την αλήθεια κατάματα.Ότι δηλαδή, δεν είμαστε αρεστοί στον άνθρωπο που μας έκλεψε την καρδιά.
Στο μόνο που διαφωνώ στα λεγόμενά σου, είναι ότι δεν είναι απαραίτητο ότι θα πληγώσουμε ή θα πληγωθούμε.
Αν δεν θέλεις να πληγώσεις, δεν πληγώνεις.
Η επικοινωνία, είναι η λύση.
Ή το χάσμα θα γεφυρωθεί ή θα μεγαλώσει.
Είμαστε ελευθεροι να επιλέξουμε και να επιλεχθούμε ναι?
Τα πάντα ρεί.
Ας μην έχουμε τίποτα δεδομένο.
Angel kiss

Λάκης Θλιμμένος είπε...

Δεν έγινα αντιληπτός Angelica, είπα ότι, οτιδήποτε αναφέρει ο συγγραφέας είναι και δικές μου διαπιστώσεις τις οποίες ήδη έχω κάνει πράξη εδώ και πολύ καιρό, καιπαρόλο που είχα την κατακραυγή των άλλων σε πολλές απο αυτές νιώθω τώρα δικαιωμένος διαβάζοντας αυτή την μικρή "φιλοσοφία του έρωτα"

Όσοι πιστοί προσέλθετε....

Καλή σου μέρα

Aurangel είπε...

@Λάκης Θλιμμένος
Κατανοητή η όποια άποψή σου.

Και κάτι άλλο.
Δεν ξέρω πως σου ήρθε το Αngelica.
Μπορείς να με λες Aurangel ή Κωνσταντίνα.
Αυτά τα 2 ισχύουν.οκ?
φιλιά

South Of The River είπε...

Ευθυγράμμιση καρδιάς; Δύσκολο μου ακούγεται Κων/να μου. Σκιάζομαι...

Φιλιά!!!

Aurangel είπε...

@μικρό μου πόνυ
Μωρό μου γλυκό, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω,είσαι 1 ανάρτηση πίσω.

Το θέμα μας, είναι ο έρωτας.
Προφανώς, χρειάζεσαι και εσύ μια ευθυγράμμιση καρδιάς,επειγόντως για να μπορείς να ανταπεξέλθεις.ε?

Γιατί η δική μου, έγινε το Σάββατο.
φιλούρες αγγελικές φατσούλα μου.

Ανώνυμος είπε...

τις καλησπερες μου...

*η χειροτερη τρομοκρατια του ερωτα ειναι η σιωπη...

*ερωτας χωρις πονο=μια ουτοπια...

*αιωνιος ερωτας=ρωμαιος και ιουλιετα...δεν προλαβαν να πονεσουν ο ενας τον αλλο...πεθαναν πριν σκοτωσει τον ερωτα τους το αναποφευκτο...γιατι δυστυχως-η ευτυχως,δεν ειμαι σιγουρη-αναποφευκτο ειναι οτι θα πληγωσεις και θα πληγωθεις...
*κι αντε,την απορριψη την χειριζεται κανεις...αλλα το να εχεις κατι και να το χανεις δεν ειναι πια πικρογλυκο...απλως σκοτεινο...

Tasos Zarkadis είπε...

"…Τι έκανα και μου αξίζει έρωτας?"

και εγώ ρωτάω τι έκανε ο έρωτας για να μου αξίζει...;

την καλησπέρα μου στους αγγέλους!

(εξαίρεσε τον εν λόγω τοξοβόλο άγγελο)

Σπύρος είπε...

Καλημέρα αγαπητή aurangel . . .

Χαίρομαι που την στιγμή που ξεκίνησα να διαβάσω αυτό το κείμενο και την ώρα που το τελείωσα...δεν ήταν κάτι καινότυπο αλλα ανατρεπτικό ..σε όλες τις πτυχές του..Ευγε Καλημερα

Aurangel είπε...

@in the sky
Καλημερούδια.
Απολαμβάνω την τοποθέτησή σου για τον έρωτα στο εν λόγω κείμενο.

Είσαι καταπληκτικός.
Μολονότι ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα όπως και ο Άμλετ, είναι από τα αγαπημένα μου του Σαίξπηρ.Αυτή την προσέγγιση δεν την περίμενα.
Είσαι ψαγμένος βλέπω...
Angel kiss

@The Blue
Καλημέρες, καλημέρες.
Καλωσήρθες στο Αγγελικό μου σπίτι.
Όλοι αξίζουμε τον έρωτα, όποτε την θεωρώ άδικη την δήλωσή σου.
Όσο για τον φτερωτό άγγελο που προμηνύει τον έρωτα, είναι ο Ερμής, και φέρνει την επικοινωνία, οπότε είναι απαραίτητος.
Angel kisses from the angels

@LOCKHEART
Καλημέρα Σπυράκο μου γλυκέ.
Χαίρομαι πολύ που εντυπωσιάστηκες από την ανάρτησή μου.
Θα πρότεινα και σε σένα να το αποκτήσεις το βιβλίο.
Είναι αριστούργημα.
Αυτό το χωρίο που ανερτήθη δεν είναι τίποτα σε σχέση με το συνολικό αποτέλεσμα.
Ο έρωτας σε όλες του τις φάσεις.
Συγκυρίες, και ενδείξεις, στατιστικές, από το φλερτ μέχρι τον χωρισμό.
Θα βρείς πολλά χωρία να τα εκμεταλλευτείς στο blog σου.
Angel kisses to you honey!!!

βασίλης είπε...

Μοναδικά τα αποσπάσματά σου. Δυνατοί και οι χαρακτηρισμοί. Αλλά ο έρωτας τελικά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ενα καρδιοχτύπι, πιο δυνατό από το συνηθισμένο, μια εφίδρωση, μια έξαψη, ένα ρεύμα. Γιατί; Εκείνος ξέρει καλύτερα. Μην το ψάχνεις

Mariel είπε...

Καταπληκτική επιλογή!
Γενικά υπογραμμίζω τα βιβλιά μου , υπογραμμίζω τα αποσπάσματα που μου αρέσουν αλλά σε αυτό το βιβλίο θυμάμαι είχα πρόβλημα γιατί μου άρεσαν σχεδόν τα πάντα!
Βέβαια αν κάποιος το διαβάσει και δεν είναι σε περίοδο που ο φτερωτός άταχτος θεός τον κυνηγά δε θα του αρέσει..Από σχόλια φίλων αυτό γιατί είναι το βιβλίο που έχω δανείσει σε πιο πολλά άτομα..
Αχ, πολύ μ'άρεσε η ανάρτηση σου!!!!

South Of The River είπε...

Κων/να μου δεν ξεκινάς το κείμενό σου με τη φράση απαραίτητη προυπόθεση μια ευθυγράμμιση καρδιάς; Λες να το'χω χάσει τόσο πολύ;;;

Όπως και νά'χει σκιάζομαι!!!

Φιλιά!!!

Aurangel είπε...

@ βασίλης
Welcome, welcome, welcome honey here.
Χαίρομαι πολύ που σε άγγιξε το κείμενο.
Εύχομαι σύντομα να σε αγγίξει και η πνοή αλλά και το χάδι του έρωτα.
Καλό βράδυ.
Angel kiss


@MARIEL
Καλωσήρθες στο Αγγελικό μου σπίτι.
εΛΠΊΖΩ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΚΑΛΆ!!!
Αυτό το βιβλίο το είχα δανείσει φαντάσου, και το ξαναπήρα, τόσο πολύ μου λείπει η συντροφιά του.
Χαίρομαι που το λάτρεψες και εσύ.
Να'σαι καλά για τα καλά σου λόγια
Angel kiss

@SOTR
Πάνο μου καλησπέρα.
Το αρχικό μου κείμενο προλογούσε τις 3 προηγούμενες αναρτήσεις πολύ εύστοχα θαρρώ.
Αν δεν είχες παρακολουθήσει το συνειρμό μου, λάθος μου τότε.
Τέλοσπάντων, για να μην λογομαχούμε αδίκως, σε πληροφορώ ότι ήταν τέλεια η διαδικασία της ευθυγράμμισης της καρδιάς μου.
Δεν σε αδικώ που "σκιάζεσαι", άλλωστε είναι δική σου η καρδιά.
Μπορείς να την κάνεις ότι θέλεις.Να την ευθυγραμμίσεις ή όχι
Να ερωτεύεσαι, να αγαπάς, να μισείς.
Μέχρι να αγγίξεις την καρδιά κάποιου...
Μετά είναι πολυ λεπτές οι ισορροπίες...
Ι hope you be guided by your heart and its emotions.
Angel kiss

Mariel είπε...

Kαι γω μάλλον θα το ξαναπάρω γιατί η ανάρτηση σου με έκανε να το ψάξω και αγνοείται..!Ε, ο τελευταίος δανεισμός ήταν μάλλον. . μοιραίος!Δε πειράζει ελπίζω όποιοι έχουν τα βιβλία μας να τους άρεσαν!
φιλί καληνύχτας

Aurangel είπε...

@Mariel
Καλημέρα κούκλα μου.
Αν το ξανααποκτήσεις, θα δείς ότι θα το διαβάσεις με άλλη διάθεση, και άλλες γνώσεις θα σου εντυπωθούν.
Καλήανάγνωσηαπότηναρχή....
Angel kiss

Chryssa είπε...

Κοριτσάκι μου,
Περνάω για μια γρήγορη καλημέρα. Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο.
Εδώ που όλα αλλάζουν, εδώ είμαι εγώ. Παίρνω το κομμάτι που μου αναλογεί απο τη χαρά. Τη δική μου χαρά, αυτή που εγώ δημιουργώ και δεν εξαρτάται από κανέναν η επιβίωση της. Δυναμώνουμε λοιπόν!!!

Φιλί μεγάλο. ΜΕΓΑΛΟ!!!! ΚΑΙ ΗΧΗΡΟ!!

Sogian είπε...

Κωνσταντινάκι μου, με αφήνεις άφωνο.

Πολύ εύστοχη η επιλογή των αποσπασμάτων.

Μακάρι την ευθυγράμμιση της δικής σου καρδιάς να την ακολουθήσουν κι άλλες. Μακάρι από τη θεωρία να περάσουμε στην πράξη.

Εύχομαι όλοι να ζούμε στο έπακρο τον έρωτα, να χαριζόμαστε (κι ας πονάμε), να λυτρωνόμαστε (γιατί μας αξίζει)!

Σε φιλώ γλυκά!

Aurangel είπε...

@Chryssa &ena proswpo
Μωρά μου χάρηκα που σας άγγιξε το κειμενάκι.
Εύχομαι να'στε πάντα ευτυχισμένοι και να βιώνετe τις μικρές λύπες αλλά και τις μεγάλες χαρές, ενωμένοι.
Μακάρι να ήταν όλες οι φιλίες δυνατές και αληθινές σαν την δική σας.
Χρύσα μου καλό ταξίδι.
Γιάννη μου καλή αντοχή.
Ο καθένας σας καλείται να βεί τον εαυτό του....
Ότι ανακαλύψετε είμαι εδώ αν θέλετε να το μοιραστείτε με κάποιον.

Angel kisses to both of you sweetest friends.

Roadartist είπε...

Πολύ ωραίο κείμενο..Πολύ ωραιο μπλογκ!

Aurangel είπε...

@roadartist
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Να περνάς για βόλτα.
Ανοιξιάτικη καλησπέρα
angel kiss

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το βιβλίο, ε??

Aurangel είπε...

@wisdom
Super το βιβλίο.
Σε ευχαριστώ που πέρασες.
Angel kisses

Ανώνυμος είπε...

(στην κυρία Ρωρερκάρ)

Τι περιμένεις για να 'ρθείς κοντά μου;
Τι άλλο αν σου 'λεγα γλυκιά μου ωραία
θα είχα την εξαίσια σου παρέα;
Τρέμοντας σε καλούν τα ποιήματά μου'

τρελά ποθώντας σε στέκω εδώ χάμου'
στων δυο ματιών σου καίγομαι τη θέα' κάθε που θέλει φέξει ημέρα νέα
και πιο βαθιά πληγώνεις την καρδιά μου.

Τι καρτερείς κοντά μου για να έρθεις;
Στραβό τι κάνω κι είσαι αλάργα ακόμα:
Τα βήματά μου δες-δεν είναι μέθης;

Και ξέρεις πως δεν πίνω άλλο πιόμα
παρά, κοντά μου κάποτε που εβρέθης
τα λόγια που 'βγαν απ' το θείο σου στόμα.

Γιιώργης Χολιαστός

Χαρά είπε...

αληθινό και υπέροχο! σ ευχαριστώ. συμφωνώ απόλυτα με τον καμύ